VPN diensten


Get Your Nord VPN account NOW ! claim the discount Inhoudsopgave

Wat is de beste VPN?

De beste VPN moet in de eerste plaats zorgen voor een snelle, veilige privé-verbinding tussen jou en de dienst of website van je keuze. Hierbij is het belangrijk dat een dienst de beste VPN-protocollen ondersteunt, en jou zekerheid kan geven over het bewaken van je privacy. Wat voor jou specifiek de beste VPN app is, hangt af van waar je hem voor wil gebruiken.

Beste keuze

NordVPN is betrouwbaar, betaalbaar, snel, zit boordevol extra functies. Uitermate geschikt voor het beschermen van je privacy online.

 • snelle servers
 • uitstekende software en apps
 • erg goede prijs
 • betrouwbare en snelle klantenservice

Lees NordVPN review

Surfshark is een zeer betaalbare VPN die ideaal is voor wie veel apparaten heeft die vaak gelijktijdig VPN willen gebruiken.

 • goedkoopste premium VPN
 • supersnelle servers
 • onbeperkt aantal apparaten

Lees Surfshark review

CyberGhost is een zeer gebruiksvriendelijke VPN, die zijn geschiedenis als langzamere VPN achter zich heeft gelaten. Makkelijk te installeren en te gebruiken apps maken het plaatje compleet.

 • veel serverlocaties
 • gebruiksvriendelijke software en apps
 • 45 dagen niet-goed-geld-teruggarantie

Lees CyberGhost review

Private Internet Access (PIA) blinkt uit in het beschermen van privacy en downloaden op goede snelheden. Zijn dit de redenen voor je VPN-gebruik, dan is PIA een betaalbare optie.

 • uitstekende privacy
 • snelle servers
 • 10 gelijktijdige verbindingen

Lees PIA review

Veelgestelde vragen

Wat is een VPN?

VPN staat voor ‘Virtueel Persoonlijk Netwerk’ of ‘Virtual Private Network’.  Dat betekent dat de VPN dienst een speciale, afgeschermde verbinding legt tussen jouw apparaat en de website of dienst die je wil gebruiken. De verbinding gedraagt zich alsof hij zich binnen je eigen netwerk bevindt. Dat betekent dat buitenstaanders niet kunnen zien wat je op internet doet, of waar je je bevindt. Lees hier de uitgebreide uitleg over VPN.

Wat zijn de voordelen van een VPN?

Het belangrijkste voordeel van een VPN is dat niemand kan zien welke internetdiensten je gebruikt of wat je daar doet.

Als je zonder VPN gebruik maakt van een openbare WiFi-spot, kunnen anderen met eenvoudige software meekijken met je surfgedrag. Maar ook als je van huis uit online gaat, is het mogelijk om te zien waar je bent en waar je gebruik van maakt.

Wat is de beste gratis VPN?

Voor wie slechts af en toe een veilige verbinding nodig heeft, kan ook een gratis VPN dienst overwegen. Diensten zoals ProtonVPN, Windscribe, Hide.me en AtlasVPN kunnen jouw verbinding heel goed afschermen tegen pottenkijkers.

Kun je een VPN op je router/spelcomputer/TV instellen?

Ja, de meeste apparaten die verbinding maken met internet kun je gebruik laten maken van een VPN.

Voor je thuisnetwerk is het vaak het makkelijkst om de VPN in te stellen op je router, zodat alle apparaten die via de router internet op gaan (smart tv, spelcomputer, pc, mac) automatisch via VPN werken. Zelfs je smartphones en andere apparaten die je thuis via WiFi gebruikt, maken er dan automatisch gebruik van.

Maar voor verbindingen buiten de deur is het wel noodzakelijk dat je je smartphones en/of tablet ook instelt voor gebruik van een VPN, om ook veilig te internetten als je niet op je eigen netwerk zit.

Wat is de snelste VPN?

Uiteraard hebben wij voor jou een uitgebreide snelheidstest gedaan van VPN-providers. Vier diensten sprongen daaruit: Surfshark, NordVPN, ExpressVPN en Cyberghost. Maar gezien de aard van het internet, is de snelheid van de verbinding aan veel factoren onderhevig.

We raden je dan ook aan om, als snelheid belangrijk voor je is, zelf te testen. Maak daarvoor gebruik van de proefperiode of de geld-terug-garantie. Als een dienst een volledig gratis abonnement aanbiedt, is dat meestal geen goede indicatie van de snelheid, omdat voor gratis abonnementen ook minder servers en minder bandbreedte wordt geleverd.

Wij hebben meerdere tests gedaan om de snelste VPN te vinden.

Wat kost een VPN dienst?

De kosten voor een VPN variëren van minder dan 2 euro per maand tot meer dan een tientje per maand, afhankelijk van de dienst en van de duur van het contract.

Als je voor langere tijd een contract aangaat (bijvoorbeeld voor een jaar) betaal je dus gemiddeld per maand minder, maar je moet wel het hele jaarbedrag ineens voldoen.

Wat zijn de risico’s van een VPN?

De risico’s van een VPN zijn gering, maar bestaan wel degelijk. Om te beginnen is geen enkel computersysteem waterdicht. Zelfs VPN-diensten kunnen gehackt worden.

Zo lang deze bedrijven hier transparant over zijn, en hun verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot het dichten van lekken, valt dat risico echter reuze mee.

Kun je getraceerd worden als je een VPN gebruikt?

Hoewel het zeer moeilijk is om iemand te traceren die een VPN gebruikt, is het niet helemaal onmogelijk.

De verbinding tussen jou en de VPN-dienst zelf is bijvoorbeeld te achterhalen, maar alleen als iemand ook toegang heeft tot de servers van de VPN-dienst. Het is daarom wel belangrijk om een VPN dienst te gebruiken die je kan vertrouwen.

Zijn VPN’s legaal?

Het gebruik van een VPN is volkomen legaal. Let er wel op dat je gedrag online niet automatisch ‘legaal’ wordt als je een VPN gebruikt.

Vergelijk het met een masker dragen: je bent onherkenbaar, maar als de politie je betrapt op iets illegaals zal dat masker je niet beschermen tegen de juridische gevolgen. Zo is downloaden van films nog steeds verboden, maar door een VPN is de kans zo goed als nihil dat je wordt betrapt.

Maakt een VPN je anoniem op internet?

Met een VPN kun je anoniem surfen, omdat het je internetgebruik aan de technische kant onzichtbaar maakt. Een VPN versleutelt en verbergt je verbinding, maar je eigen gedrag bepaalt hoe anoniem je werkelijk bent. als jij inlogt op een dienst, weet die dienst alles van je wat je bij het inschrijven hebt opgegeven.

Ook kunnen websites nog steeds via cookies jouw gedrag volgen, tenzij je je browser opdracht geeft dit allemaal te weigeren. En tenslotte zijn er sites die op basis van de kenmerken van je apparaat (resolutie, OS, nationaliteit en nog een aantal criteria) een soort ‘digitale vingerafdruk’ van je computer maken, die ze kunnen volgen. Dat betekent niet dat ze je naam en adres weten, maar wel welke sites jouw computer bezoekt.

Ook hiertegen kun je je wapenen, maar een VPN op zich weerhoudt sites er niet van om op die manier je gedrag te analyseren. Waar je wel zeker van kan zijn is dat je dataverbinding niet tot aan jouw voordeur te traceren is.

Wat is de beste VPN voor mijn apparaat/operating system?

Alle hier genoemde diensten ondersteunen in elk geval Windows en MacOS met eigen software voor het instellen van de verbinding. Ook voor Android en iOS ligt de software op een hoog niveau, al zien we op mobiele platforms wel verschillen in features tussen Android en de Apple-familie.

Als je binnen deze vier systemen blijft, is het vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur wat je het fijnst vindt. Gebruik daarom vooral de gratis proefperiode of geld-terug-garantie om de dienst te vinden die het best bij je past.

Ook Linux wordt door de beste betrouwbare VPN-aanbieders meestal wel ondersteund. Als je echt andere Operating Systems wil gebruiken, zoals het OS van je smart-tv ben je meestal aangewezen op handmatig instellen. Bij sommige VPN-diensten moet je dan de instellingen van je router eenmalig aanpassen, wat meteen het voordeel heeft dat alle apparaten in je netwerk automatisch de VPN gebruiken. Dat is gelukkig niet moeilijk.

Gebruik je echt afwijkende hardware, neem dan even contact op met de servicedesk van de verschillende diensten. Dat is ook meteen een goede test van hun klantvriendelijkheid en reactietijd!

Know more about this !

Try Our Hosting Partners Hostinger.com Today!

Contact Us Now!

You are a:

4 + 10 =