De 7 beste gratis VPN-proefperiodes in 2022


Get Your Nord VPN account NOW ! claim the discount

Hoe rangschikken en evalueren we VPN’s?

Ons deskundige team voert uitgebreide tests uit bij elke VPN die we beoordelen. We beginnen met het kopen en installeren van de apps op verschillende apparaten en platformen, om zodoende met onze eigen ogen de functies, het gebruiksgemak, de snelheid en meer te ervaren.

Tijdens het testproces verbinden we met servers in verschillende landen, zowel in de buurt als ver weg van onze fysieke locatie, en voeren snelheidstests uit gedurende dag. We gebruiken deze informatie om te bepalen of een VPN alleen goed is als je een server in de buurt nodig hebt of dat je de dienst kunt vertrouwen voor een kwalitatieve online ervaring, ongeacht waar de server zich bevindt.

Zodra we de gebruikservaring hebben behandeld zullen we een uitgebreider kijkje nemen naar de software zelf, de online beveiligingstools en de VPN-protocollen. We voeren tests uit om ervoor te zorgen dat de kill switch (indien van toepassing) werkt, de VPN ons IP- of DNS-adres niet lekt of gegevens deelt met derden.

We bekijken de prijzen, maar in plaats van alleen naar de prijs te kijken, evalueren we ook de waarde van de prijs. We geven sommige ‘dure’ VPN’s een betere score dan goedkopere, omdat ze een betere infrastructuur, uiteenlopende servers en betere snelheden hebben. De waarde is dan hoger en de score beter dan een slechtere VPN met een lager prijskaartje.

Tot slot nemen we contact op met de klantenondersteuning om er zeker van te zijn dat we met echte mensen praten en niet robots, en dat ze je vragen kunnen beantwoorden.

Kun je me nog eens vertellen waarom ik een VPN nodig heb?

Om dezelfde redenen waarom je sloten op je voordeur moet hebben.

Een VPN is een essentiële online beveiligingstool, zelfs als je niks doet dat je moet of wilt verbergen. De servers waarmee je verbindt zijn versleuteld met de nieuwste technologie. Dit zal de persoons- of financiële gegevens op je computer beschermen tegen hackers, zelfs wanneer je een onbeveiligde wifi of hotspotnetwerk gebruikt.

Daarnaast voorkomt een VPN dat ongewenste personen of overheidsinstanties kunnen zien wat er gebeurt in je online leven. Het programma maakt het mogelijk om online anoniem te zijn, door je te verbinden met een server op afstand en je een ander IP-adres toe te wijzen, zodat je internetprovider niet kan volgen wat je doet.

Zal ik snelheidsverlagingen opmerken?

Een van de grootste VPN-mythen, is dat je internetsnelheden aanzienlijk verlaagd zullen worden. Hoewel dit mogelijk het geval was toen VPN’s net populair begonnen te worden, is dit nu niet meer zo. De technologie is verbeterd en de VPN’s hebben duizenden servers om overbelaste en langzame servers te vermijden.

VPN’s verlagen je online snelheid niet echt en soms kunnen ze deze zelfs verbeteren. Sommige internetproviders zullen de snelheid van een gebruiker beperken of verlagen tijdens bepaalde online activiteiten. De VPN’s verbergen echter wat je doet voor de internetprovider, waardoor deze geen reden heeft om je snelheid te beperken.

Zal ik te maken krijgen met juridische problemen als ik een VPN gebruik?

Het antwoord op deze vraag kan verschillen op basis van je jurisdictie. Sommige landen zoals China, Turkije, Irak, Rusland, Belarus en Noord-Korea beperken de online vrijheid van hun burgers. Ze hebben strikte VPN-wetten, welke bepalen dat je ze simpelweg niet kunt gebruiken of vereist bent om VPN’s te gebruiken die goedgekeurd zijn door de overheid.

Op het overgrote deel van de wereld is het echter niet illegaal om een VPN te gebruiken en wordt dit gezien als een waardevolle online beveiligingstool. Dit betekent echter niet dat alles wat je doet legaal is wanneer je een VPN gebruikt. Je moet nog steeds wetten met betrekking tot auteursrechten of licenties volgen in je land of regio.

Know more about this !

Try Our Hosting Partners Hostinger.com Today!

Contact Us Now!

You are a:

10 + 5 =